Вже цими вихідними, з 1 жовтня, рівняни будуть платити за проїзд у тролейбусах не 1,50 грн, а 2 гривні. Деякі жителі Рівного вважають, що це дорого. Журналісти Rivne1.tv порівняли скільки ж за проїзд у тролейбусах платять українці з інших регіонів.

Ви часто їздите в тролейбусі? Напевно, потрапляли до "набитих" людьми ранкових рейсів. Людей стільки, що не було де проштовхнутись? А чому? Правильно. Бо дешево.

Тролейбус найдешевший вид транспорту у Рівному. Проїзд у маршрутці коштує 3 гривні, у тролейбусі на половину менше. А пенсіонерам, взагалі, безкоштовно. Тому і заповнені вони бувають вщерть. Зовсім скоро ціна виросте на 50 копійок. Для деяких рівнян - це чимало. А от для кондукторів - добре. Адже тепер не доведеться шукати копійки, яких у пасажирів часто немає.



pic

У червні цього року один із Хмельницьких сайтів зробив інфографіку, де добре видно, скільки жителі регіонів платять за проїзд у "рогатих". Від так, найдешевше проїхати у тролейбусі можна у Сумах та Херсоні. Там місцеві жителі платять 1,25 грн. Найдорожчим виявився Київ та область - 3 гривні. Харків та Кропивницький - 2,50 грн. 1,50 грн доведеться заплатити у Дніпрі, Миколаєві, Черкасах, Хмельницькому та, до 1 жовтня, у Рівному. Найчастіше на карті можна зустріти міста, де проїзд коштує 2 гривні. Таких є десять.



pic

На інфографіці немає вартості проїзду у тролейбусах у чотирьох регіонах - Ужгород, Донецьк, Луганськ та АР Крим. Тож ми самі дослідили ціни там.

У Ужгороді тролейбусів немає. У 1976 році у місті розпочалось будівництво електротранспортної мережі, але з невідомих причин припинилось.

У окупованому Донецьку проїзд складає 3 російських рублі. У Луганську - 8 рублів.

У Криму проїзд у "рогатому" коштує 1,25 грн.

Тож майбутні ціни у рівненських тролейбусах можна вважати середніми, або найпопулярнішими в Україні. Насправді, ціна не настільки важлива як якість. Адже за відповідну оплату кожен хоче отримувати відповідні послуги.

pic