Одне з найзеленіших міст України. Так кажуть про Рівне і місцеві, і туристи. Та поки забудови з'являються одна за одною наче гриби після дощу, кількість зелених зон у місті зменшується. Тим часом кількість коштів, витрачених на озеленення збільшується.

Майже 12 мільйонів гривень. Саме стільки вже витратити комунальники на озеленення міста у 2016 . І ця цифра на 2 мільйони більша, аніж у минулому році. Попри кругленьку суму екологи переконують - норми озеленення не дотримані.

Та не лише кількістю та розташуванням зелених зон грішать комунальники. Липи - дерева, що позбавляють місто від тотальної загазованості. Тож у документах, які регламентують правила утримання зелених насаджень у містах, радять садити саме ці дерева. Та про це комунальники не згадали, коли за примхою забудовника у квітні зрізали зелені насадження над дорогою до автовокзалу. То ж на що конкретно витратили 12 мільйонів, які ділянки міста озеленили, що посадили - з цими конкретними питаннями журналісти Першого місцевого звернулися до заступника начальника управління ЖКГ Володимира Лапюка. Упродовж трьох днів на наші дзвінки він не відповідав. І при особистій зустрічі від коментарів відмовився.

Не помічають і пересічні рівняни результатів процесу озеленення у місті на яке комунальники використали 12 мільйонів з міської скарбниці.

Та на цьому тема озеленення і витрачених на нього коштів не закрита. Журналісти Першого місцевого і надалі вимагатимуть від комунальників пояснень, зокрема вже підготували офіційний запит. Для того, щоб дізнатись у скільки обійшлись висаджені рослини та чи за ринковими цінами їх придбали.