Не менші ніж у владних кабінетах пристрасті киплять і у гуртожитку на Фабричній у Рівному. Тут відбувається справжня битва за кімнати. Сьогодні 2 сім’ї мало не залишилися просто неба.

Ззовні гуртожиток, а всередині немов колонія. Ні зайти ні вийти. На вході вахтер не пропускає і знімальну групу. Мовляв це вказівка керівництва.

Та згодом вахтерка таки погоджується впустити журналістів. Вже в коридорі стоять налякані та стурбовані люди . Найбільше ці дві жінки. Вони кілька років пропрацювали на Льонокомбінаті, приписані також на Фабричній 20. Тепер у них забирають кімнати.

Нині гуртожитком опікується ЖКП «Промислове». Його головний інженер разом із правоохоронцями приїхав виселити людей. Пояснює — мешканці не мають документів на кімнати, тому повинні їх залишити.

Міський голова Рівного також не розуміє претензій мешканців. Каже тепер гуртожиток комунальна власність міста. А хто з жильців вчасно не оформив документацію тепер залишиться без житла. Тим часом люди перешіптуються, що кімнатами торгують: хто більше заплатить того й залишають. Люди жаліються. що не оформили вчасно ордери на кімнати через житлову корупцію. Кажуть. Колишній директор гуртожитку вимагав за це хабара. Ті, хто не погодився, тепер змушені шукати собі нове житло.