На сторону лісівників став голова Рівненської облдержадаміністарції Василь Берташ у їхньому протистоянні із підпільними пилорамами. Він особисто виїхав на Рокитнівщину - столицю цього незаконного бізнесу в області та пообіцяв позбавити нелегальних пилорамщиків їх тіньових прибутків.

Губернатор Рівне нщини Василь Берташ перейнявся долею лісів Рівне нщини. Тож виніс на колегію питання їх незаконної вирубки а також діяльність підпільних пилорам. Їх за інформацією держлісгоспу в області 911 і половина - працює без дозволів. Власники пилорам без вагань приймають крадений ліс, через що люди його й крадуть. А крайніх знайти важко, бідкаються лісівники.

Тож лісничі просять, щоб на місцевому рівні підприємців зобов'язали вести облік деревини. Пилорами обгородити. А їх власників примусити особисто відповідати за сировину, що знаходиться на їх території. Допоможе і коригування законодавства - яке нині не дозволяє конфіскувати техніку, задіяну в злодіяннях. А їх, як зазначають правоохоронці, не рідко вчиняють і самі працівники лісової сфери.

Саме на Рокитнівщині найбільше підпільних пилорам. Тож Олег Сало вважає, що врегулювати ситуацію допоможе ліцензування цієї діяльності. А ще потрібно терміново передати території спецлісгоспів та військових лісових господарств у підпорядкування Рівне лісу, впевнений губернатор Рівне нщини. Тому і звернувся з цим проханням до кабміну. А поки на верху вирішуватимуть, голова наказав наводити порядок на місці.

А вже за місяць очільник області обіцяє перевірити, як виконуються його доручення. І щоб Рівне нщина із лісової області не перетворилася на степову - буде суворо карати неправдивих.