Дорога шкільна наука вдарила по державній кишені. Чиновники придумали як зекономити. Вирішили закрити маленькі школи. Таких в області - дві сотні. Чи настануть для їх учнів часи, коли вони заздритимуть тим, хто вчиться хоч і в аварійній проте рідній школі?

Наталія Пахольчук матір-одиночка. ЇЇ синок щойно закінчив перший клас, але чи піде до другого жінка ще не знає. У селі Бармакх де вони живуть хочуть закрити школу, бо тут навчається лише шестеро учнів.

Ще 10 років у початковій бармаківській школі навчалося три десятки учнів. Школярів і нині стільки ж, але їх батьки хочуть навчати дітей у Рівному - розповідають педагоги. Таких маленьких шкіл, як у Бармаках, на Рівне нщині майже дві сотні. Вони - важкий тягар для бюджету, - кажуть в управлінні освіти.

Закриватимуть школи відповідно до законодавства, - наголошує головний освітянин області. Першого вересня на шкільному подвір'ї не пролунає дзвінок, лише якщо на це дадуть згоду сільські громади. Натомість їх керівництво вже нині проти закриття шкіл.

Люди сподіваються, що до їхньої думки таки дослухаються і діти підуть до школи у своєму селі.