В людині повинно бути прекрасним та красивим все, не лише зовнішній вигляд, а й душа та думки. (*"Краса врятує світ"*) - всі ми знаємо цей відомий вислів Достоєвського.

Завжди в усі часи люди поклонялися прекрасному та шанували красу. Поети, художники, композитори - їх взагалі можна вважати жерцями храму краси. Тому не присвятити один день у році Дню краси просто неможшливо.

І такий день є, а саме День краси відзначається 9 вересня.

Таке свято встановлене з ініціативи Міжнародного комітету естетики і косметології (СИДЕСКО) - провідної та найпрестижнішої організації в світі в області естетики і косметології.

Він заснований в Брюсселі в 1946 р. Має відділення в 33 країнах світу. Диплом CIDESCO - найпрестижніша кваліфікація в області косметології.

ХХ століття зробив революцію в науці догляду за зовнішністю: макіяж став невід'ємною частиною повсякденності і кожна жінка могла мати яскраву зовнішність завдяки косметиці.

Зміна підходу до зовнішності стала заслугою п'яти найбільших косметичних компаній. Макс Фактор (Max Factor) запропонував ідею різноманітності кольору в макіяжі. Він розробив різні відтінки косметики під всі типи шкіри. Завдяки компанії Max Factor макіяж увійшов у широкий вжиток, і ним почали користуватися всі жінки, що було немислимо до 20-х рр. ХХ століття.

pic Завдяки численним експериментам Олени Рубінштейн (Helena Rubinstein) були створені косметичні засоби за типами шкіри. Рубінштейн не тільки розробляла нові косметичні засоби для догляду за шкірою, але й навчала жінок правильно фарбуватися.

Елізабет Арден (Elizabeth Arden) належить ідея випускати косметику по лініях: очищення, живлення, зволоження. Вона ж запропонувала ідею підбору одягу під макіяж.

Есте Лаудер (Estee Lauder) ввела вручення пробників косметики своїм покупцям, а створені нею на самому початку кар'єри чотири креми досі не зняті з виробництва.

Чарльз Ревсон (Charles Revson), засновник всесвітньо відомої фірми Revlon, вважається одним із творців кольорового лаку для нігтів. Свою першу колекцію лаків він презентував покупцям в 1933 р. А у 1939 році він запропонував нову ідею - використовувати лак і помаду одного кольору. Ця мода протрималася майже 60 років і не втратила свою актуальність і зараз.

На початку 1950-х рр. саме Ревсон ввів моду на яскраво-червоні відтінки лаків і помад. Він першим почав давати відтінкам лаків і помад гарні "романтичні" назви.

Про те, хто придумав водостійку туш, до сих пір не вщухають суперечки. Є думка, що це ще одна геніальна ідея Макса Фактора. Однак послідовники Елізабет Арден з цим категорично не згодні і вважають це її винаходом.

Отож, будьте красивими завжди і в усьому! Нехай ваша краса рятує світ!