З початком навчального року багато батьків, збираючи дитину до школи, крім підручників та зошитів кладуть школяреві в портфель і обід. Дехто надає перевагу шкільним обідам. А дехто дає дитині із собою кишенькові гроші. В кожного свій підхід до харчового раціону школяра.

Не все корисне - смачне для дітей. Але слід пам'ятати, від того, що і як їдять учні, залежить стан їхнього здоров’я та настрій. Тому, найголовніше завдання батьків - скласти такий раціон харчування, щоб дитина отримувала всі необхідні поживні речовини, наголошують лікарі.

Для дітей дуже важливим є сніданок, який вони вживають здебільшого дома. Що стосується обіду то тут в кожного індивідуальний підхід. Адже в цей час учень знаходиться на уроках. В шкільній столові повноцінний обід коштує орієнтовно 10 гривень. В свою чергу, булочку та узвар дитина може придбати за 5 гривень, розповідає директор ЗОШ № 13.

За кошт батьків харчуються і діти 1-4 класів. В свою чергу, дітки розповідають, люблять все, головне щоб було смачно.

Щоб дитинка росла здоровою, головне максимально обмежити вживання продуктів з різними консервантами, смаковими стабілізаторами та барвниками.