Хоч в Україні хвороби ще не зареєстровано, лікарі попереджають - її варто стерегтися. Які шанси в українців не жахатися поліомієліту так, як ще пів року тому тремтіли від свинячого грипу?

Поліомієліт - гостре вірусне захворювання. Вражає нервову систему, викликає параліч. Ця недуга вважається дитячою, бо вражає здебільшого дошкільнят. Але підхопити "дикий" вірус поліомієліту можуть і дорослі. Рівне нські медики застерігають: у Таджикистані вже декілька місяців вирує епідемія. А днями хворих виявили у Росії.

Ця недуга одна із найнебезпечніших у світі, - застерігають лікарі. Про це знає мама маленької Даринки. Тому не заперечує, аби доньці зробили щеплення проти хвороби. Вакцинацію проти поліомієліту дітям проводять шість разів. Проте не усі батьки щеплюють своїх дітей. В Україні вісімдесяти двом відсоткам вакцинували, а це трохи менше ніж у епідеміологічному Таджикистані.

А вакцини якраз нині і бракує, бідкаються у дитячих поліклініках. Хоча вакцинація проти поліомієліту може захистити на все життя, але про гігієну краще пам'ятати. Ретельно мити руки, овочі та фрукти. Фахівці вважають, що вірус передається саме через них, а ще брудний одяг та постільну білизну.