Кардинал зустрівся з керівництвом міста та області. Це його перший візит до Рівного, і щоправда не офіційний. Втім жвавому обговоренню проблем суспільної моралі із владою регіону це не завадило. Кардинал поділився з чиновниками баченням розвитку усіх конфесій, а також послухав керманичів Рівненщини.

Без пишного супроводу та охорони Кардинал Любомир Гузар приїхав до Рівного. Відвідав церкву святого Миколая, де благословив прихожан. Вихідними глава української греко-католицької церкви гостював на Волині, брав участь в роботі постійного синоду, а повертаючись запланував зустріч з керівництвом Рівне нщини.

Спілкуючись з світською владою, духовний лідер українських греко-католиків закликав керманичів дбати про усі конфесії, бо це запорука сильного духовного розвитку суспільства. Натомість чиновники обіцяють підтримку в усіх починаннях, щоправда просять допомоги задля згуртування українців. Толерантне ставлення, мирне співіснування - ці ідеї має проповідувати будь-яка церква, переконаний Любомир Гузар. Каже навіть не важливо прихожанином якої конфесії є людина, головне не бути осторонь людських бід та хоч іноді пам’ятати про смирення.