6 вересня о 16:00 - виставка в ТЦ Злата Плаза (м. Рівне), о 17:00 - творча зустріч в МБК.

Валеріо Періні – фотограф, який народився у Флоренції (Італія) , де до сих пір і живе. Розпочав фотографувати приблизно в 18-20 років. У 1979 році зі своєю дружиною заснував фото-клуб "La Torretta" за участю інших шанувальників фотографії.

У 1980 році Валеріо організував 1-й регіональний конкурс, а рік потому - Національний конкурс.

Всього за 4 роки FIAP конкурсів (1981-1984) у автора було 191 проходів (176 - для чорно-білих фотографій), які сприяли отриманню відзнаки "FIAP STAR" .

Фотограф отримав багато національних і міжнародних нагород. Його фотографії побували на виставках в Гонконзі, Сінгапурі, Дубаї, Франції та Англії; деякі фотографії, опубліковані в щорічному альбомі FIAF ( 1982- 1985) та SICOF (1982), в журналах "Fotografare" і " Reflex " та багатьох інших виданнях. Багато фотографій публікуються в національних і міжнародних каталогах і фото-журналах Італії і та інших країн. Деякі роботи знаходяться в Міжнародному музеї фотографії в Серданьола-дель-Вальєс (Барселона , Іспанія).

Фото автора демонстрували на виставках в Італії, Іспанії, Україні, Франції, Кіпрі, Індії, Японії і Національному музеї фотографії в місті Лішуй (Китай).

Валеріо викладає фотографію і проводить численні зустрічі з фотографами в Італії, щоб донести, пояснити свою фотографічну техніку.

Брав участь у журі багатьох національних і міжнародних фотоконкурсів.

У 2012 році Періні виграв 5 національних нагород , а також став італійським фотографом, який отримав найбільше нагород на міжнародних конкурсах: 71 приз (61 FIAP, інші 10 - PSA-UPI-ISF). У Національному рейтингу акцептів FIAP в даний час автор знаходиться на 35 позиції (809 акцептів). При фотографуванні автор намагається вловити перш за все емоції, почуття. В своїх роботах Валеріо передає любов, яку відчуває до всього живого, що є рисою усіх сфер його діяльності. Бажання передати чистий образ – причина небажання робити значні зміни, графічні редактори застосовуються для мінімальної корекції контрасту, світла, тощо. Фотограф завжди намагається друкувати свої фото сам, щоб максимально досягнути бажаного результату.

pic

pic