День знань - свято щорічне, однак кожного разу його святкують по-особливому. Сьогодні, 1 вересня, на всіх шкільних подвір'ях Рівного лунають перші дзвоники. В ошатних вишиванках та бантиках учні з хвилюванням очікують на перший урок. Бо ж, шкільні роки - це час перших досягнень, надій, дружби та ще одна сходинка у доросле життя. Як святкували день знань у школах та ВНЗ Рівного бачили наші журналісти.

Урочисте внесенння прапору - так традиційно розпочалося перше вересня у школі за номером 4. Нині з радянськими традиціями покінчено: замість однакової шкільної форми - вишиванки. Для кожного присутнього цей день суцільні емоції. Першачки - хвилюються, а одинадцятикласники вже ностальгують.

І хоч для освітян перше вересня - свято професійне та цей день щороку несе за собою безліч мрій та сподівань.

Хвилювання першачків, заклопотані батьки та сумні обличчя старшокласників. Сьогодні для учнів Рівне нської загальноосвітньої школи №9 особливий день - свято першого дзвоника. Шестирічна Катруся вперше сяде за парту, та навіть вже знає, що питатиме у вчителів.

Натомість випускники вже думають про вступ до вищого навчального закладу.

А педагогічний колектив заохочує школярів до навчання.

А на подвір'ї Рівне нської загальноосвітньої школи № 11 танці та співи. З віночками на голові та у вишитих сорочках радісні та усміхнені дітлахи. Всі в очікуванні: хтось на перший урок, а хтось мріє про незабутній останній рік у школі.

Цього року до першого класу Рівне нської загальноосвітньої школи №11 пішло майже 200 дітлахів. Їм ж випала нагода вчитися за новою, розвантажувальною програмою початкової школи.

Рівнянка Ольга мама першокласниці. До свята готувались з донькою ретельно. Прокинулись з самого ранку, щоб завязати бантики і не запізнитись на свято.

Цьогоріч першачки дуже особливі. Для них розробили нову програму. яка полегшить навчання для початкових класів. Окрім вказаних в законі нововведень, у школах є також інші проекти.

Тож новий навчальний рік школи Рівного розпочали із нововведень. Але традиції першого вересня - білі бантики, шкільна форма та великі букетів квітів залишаються вічними.

У школах свято першого дзвоника, а у вищих навчальних закладах - посвята у першокурсники. Рівне нський Національний університет водного господарства і природокористування до своїх лав прийняло більше 1,5 тисячі студентів. Урочистості з нагоди свята влаштували у парку імені Шевченка. Там, їх привітали і заохотили до навчання колишні студенти, які нині є відомими особами міста.