У прокуратурі Рівненської області експерти КМЄС представили навчальну презентацію з питань протидії кримінальним правопорушенням.

З метою продовження подальшого співробітництва, розпочатого під час попередніх зустрічей, 30.08.2016 спеціалісти та експерти Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні розпочали у прокуратурі Рівне нської області навчальну триденну презентацію для працівників прокуратури та поліції. Дана презентація включає передовий досвід країн Євросоюзу з питань протидії корупції, кіберзлочинності, розслідування фінансових кримінальних правопорушень, у тому числі відмивання коштів, здобутих злочинним шляхом, а також міжнародно-правового співробітництва.

Розпочав навчальний семінар Томмі Пейппе – радник з питань кримінальних розслідувань КМЄС (Фінляндська Республіка). Він охарактеризував основні напрями діяльності та пріоритети Консультативної місії, мета якої – надання підтримки відповідним державним та правоохоронним органам в секторі цивільної безпеки в Україні відповідно до стандартів і передового досвіду Європейського Союзу. Він висловив сподівання, що започатковані навчання будуть корисними у роботі слідчих і прокурорів.

Сьогоднішня презентація щодо особливостей функціонування кримінальної юстиції в окремих європейських країнах відбулась у конструктивній дружній атмосфері, її учасники обмінялись думками і досвідом.

Довідково: Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) розпочала роботу в Україні у 2014 році за запрошенням української сторони. Місія надає підтримку державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини. Офіційний сайт: http://euam-ukraine.eu/ua/home.

Прес-служба прокуратури Рівне нської області

pic

pic

pic