За використання водних ресурсів, землі та надр (як місцевого так і загальнодержавного значення) протягом січня-липня 2016 року користувачами цих природних багатств, що стоять на обліку в ДПІ у м. Рівному, сплачено 50,6 млн. грн. Це на 13,3 млн. грн. більше, ніж надійшло за аналогічний період минулого року.

У загальній сумі надходжень за природні ресурси лідирує плата за землю – понад 94 відсотки або 47,8 млн. грн., другою за розміром є рентна плата за спеціальне водокористування - займає 4,8 відсотки або майже 2,5 млн. грн. На рентну плату за користування надрами припадає решта або близько 0,03 млн. грн.

ДПІ у м. Рівному наголошує, що податкові платежі за використання природних багатств є вагомим джерелом фінансування місцевих громад. Адже зі сплаченого впродовж семи місяців 2016 року місцевий бюджет отримав понад 49 млн. грн., що складає 97 відсотків від зазначених платежів. Тож у своєчасній сплаті, так званих ресурсних платежів, у повноті обліку об’єктів оподаткування, мають бути зацікавлені, насамперед, у самих громадах.

Про це повідомляє ДПІ у Рівному.