27-річний житель Рівненщини, вийшовши із в`язниці, одразу ж вчинив дві крадіжки.

Зокрема, досудовим розслідуванням доведено, що у серпні 2016 року чоловік вчинив у м. Сарни крадіжку з вантажного автомобіля. Із салону авто зловмисник виніс майно на суму понад 2 тисячі гривень (відеореєстратор, телевізор, інші дрібні речі та гроші).

Затримавши злочинця, правоохоронці повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана із проникненням у приміщення). Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні вже завершено, обвинувальний акт стосовно підозрюваного скеровано до суду для розгляду по суті.

Крім того, стосовно фігуранта кримінального провадження слідчими поліції зібрано докази вини ще одного аналогічного злочину, а саме – крадіжки з приміщення магазину в с.Селець Дубровицького району. Зловмисник проник усередину шляхом пошкодження ломом замків вхідних дверей та викрав звідти продукти харчування і алкоголь на суму близько 4 тисячі гривень.

На цей час органом досудового розслідування оголошено про підозру у вчиненні злочину та за ініціативи Сарненської місцевої прокуратури стосовно підозрюваного судом застосовано запобіжний захід – тримання під вартою.

За вчинення вказаних кримінальних правопорушень передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 6 років.