29 серпня о 13:55 за телефоном «101» надійшло повідомлення про пожежу в житловому секторі міста Сарни на вулиці Гагаріна. Негайно за вказаною адресою було направлено черговий караул 8-ї державної пожежно-рятувальної частини у складі 12 рятувальників на двох пожежних автоцистернах.

По прибуттю на місце виклику вогнеборці встановили, що полум’ям охоплено дерев’яний одноповерховий житловий будинок та поруч розташовану житлову новобудову.

За повідомленням громадян, в палаючій будівлі повинні були бути малолітні діти. Було очевидно, що шансів вижити комусь у цьому вогняному вирі не існувало. Проте, рятувальники, ризикуючи життям, відразу кинулися в охоплену вогнем будівлю. За хвилину працівники ДСНС винесли з будинку тіла двох дітей. Проте допомога медиків їм вже не знадобилася – хлопчик 2013 і дівчинка 2012 р.н. були мертві.

На приборкання вогню рятувальники подали три водяні стволи. За годину пожежу вдалося локалізувати. Наразі проводяться роботи із ліквідації пожежі та розбір конструкцій.

За попередніми свідченнями очевидців, пожежа сталася внаслідок вибуху балону із газоповітряною сумішшю. Робота на місці пожежі триває. Повідомляє ГУ ДСНС України у Рівне нській області