Дві електронні петиції на сайті Рівненської міськради у визначений термін таки набрали потрібні 300 голосів.

Відтак, петиції про заборону кришнаїтам співати в громадських місцях у Рівному та про ремонт вулиці Романа Шухевича наразі знаходяться на розгляді.

Згідно із положенням про електронні петиції, не пізніше ніж за вісім робочих днів з дня набрання необхідної кількості підписів на підтримку електронної петиції, уповноважений до розгляду виконавчий орган Рівне нської міської ради (структурний підрозділ) має підготувати проект відповіді на електронну петицію з відповідним обґрунтуванням (відповідно до підпункту 4.3.3 цього Положення) та подати його для підписання міському голові, який розглядає його та підписує поданий проект відповіді на електронну петицію не пізніше 10 робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду. Після цього невідкладно, але не більш як упродовж одного робочого дня, електронну версію відповіді, підписану міським головою, уповноважений до розгляду петиції структурний підрозділ надсилає на електронну адресу відділу звернень громадян для подальшого оприлюднення на офіційному веб-сайті Рівне нської міської ради та її виконавчого комітету в розділі "Електронні петиції". Також не пізніше наступного робочого дня уповноважений до розгляду петиції структурний підрозділ надсилає відповідь у письмовому вигляді автору (ініціатору) електронної петиції та відповідному громадському об’єднанню, яке здійснювало збір підписів на підтримку відповідної електронної петиції, на зазначену ним у петиції поштову адресу.

Проте, не зважаючи на те, що петиція набрала необхідну кількість голосів, виконком може її і не підтримати. Для цього достатньо навести факти та аргументи, достатні для того, щоб відмова стала вмотивованою. Наприклад, відсутність коштів в міській скарбниці - універсальний і безсмертний аргумент для представників влади усіх часів...