Сезонні небезпеки чатують на жителів Рівненщини. Цього разу - гриби. Лише за останні кілька днів ними отруїлися двоє людей. 13-тирічний хлопець та 35-тирічна жінка. Обоє з Гощанського району. Юнак і досі в лікарні. Жінку виписали. Медики поки що спокійні - адже сезон збору грибів лише розпочався.

Уже у цьому році на Рівне нщині трапилося два випадки отруєння грибами. Усі в Гощанському районі. Старший інспектор МНС в області Алла Скомаровська розповідає, робити якість прогнози на цей рік зарано, адже грибний сезон лише розпочинається.

У лабораторії ринку розповідають, гриби у Рівному продають з сусідніх з обласним центром районів. З Полісся поки немає. Лікарі скаржаться, люди неохоче несуть їх на перевірку. Наразі при перевірці неїстівних грибів не виявлено.

Нині у Рівному на базарі гриби можна купити за ціною від 15 до 80 гривень. Продавці не на камеру переконують, на перевірку товар носять. Натомість медики обласної лікарні переконують, саме через небажання продавців перевіряти гриби трапляються трагедії. Ординатор відділення детоксикації Олександр Серветник розповідає, декілька тижнів назад ледь врятували трьох рівнянок. Жінки отруїлися блідою поганкою, яку спутали з сироїжкою.

Лікарі застерігають людей бути обережними з грибами. Адже у разі ознак отруєння, у жодному разі не займатися самолікування, а відразу звертатися за кваліфікованою допомогою.