В халепу потрапив 75-річний письменник, фотограф та науковець з Америки. Він прибув в Україну і простував саме до Рівного. Але, найімовірніше, велика афера розпочалася ще на столичному вокзалі.

Уже в потязі до чоловіка увійшов у довіру інший пасажир потяга. За легендою, той повертався зі столиці, адже його дружина народила дитину. Тому запропонував Річардові відзначити цю подію. Отямився іноземець у чужому місті.

Безпорадного чоловіка посеред ночі на залізничному вокзалі помітила молода пара. Він був у шоковому стані і не міг зрозуміти, що з ним трапилось.

Спершу порозумітися з іноземцем копи не змогли через мовний бар’єр, тому викликали колег. Чоловік не лише втратив усі цінні речі, кошти, а й не мав, до кого звернутись за допомогою.

Тим часом, копи допомогли Річарду знайти місце для ночівлі – кімнату надав готель у центрі міста. А під ранок інспектори знайшли в квітнику на вокзалі його сумку, там лишилась електронна книга та особисті речі. Річард, тим часом, прийшов до тями і розповідає, чого позбувся після кавування.

На щастя, отямитися від такої подорожі у потязі Річард зміг самотужки.

Одне іноземець точно знає, що тепер довіряти не можна нікому. Адже за багаторічний досвід подорожей у таку халепу втрапив уперше. І лишився тільки з одними копійкам у кишені. Та, щонайгірше, втратив інтелектуальну власність. На жорсткому диску були наукові статті та світлини, над якими він працював не один день.