Кожній дитині - місце в дитсадку. Під таким гаслом рівненські освітяни увійшли у 2008-й навчальний рік. Чиновники задоволені собою - кажуть цього року навіть відкрили кілька нових груп. А на облаштування, ремонт та оновлення дитсадків грошей перепало, як ніколи. Щоправда, групи у деяких закладах переповнені, а обладнання - не відповідає сучасним вимогам.

Ажиотаж навколо нестачі місць у дитсадків - штучний, принаймні у Рівному, переконані освітяни. Кажуть лише цього року відкрили понад десяток нових груп у дитсадках, і жодному з батьків не відмовили.

Відкриття нових груп - тягне за собою фінансові витрати. Адже їх потрібно облаштувати - меблі, іграшки, санвузли, та спальні ліжечка. У Дитсадках кажуть чиновники і батьки ці проблеми розуміють, відтак погоджуються допомогти.

Такі зміни у місті практикуватимуть і надалі, адже щороку охочих відвідувати дитсадки збільшується. В яких групах є навіть по тридцятеро дітей. Тим часом пріоритетними для себе завданнями освітяни вважають оновлення дитсадків. Фахова комісія засвідчила більшість садків мають застаріле обладнання, яке поступово потрібно міняти.

Віталій Новак розповідає, нині 98 відсотків п'ятирічок Рівного відвідують дитсадки. Запевняє бейбі бум на садочках позначиться за 2 - 3 роки, освітяyи обіцяють бути до цього готовими.