38-річну жительку Кореччини, яка закопала новонароджену дівчинку та зникла, розшукали поліцейські. Два тижні активних пошуків горе-матері дали свої результати, зараз вона спілкується зі слідчими.

Нагадаємо, 7 серпня, близько опівдня до поліції повідомили, що в селі Козак у місці, відведеному для відходів, виявили тіло новонародженої дівчинки.

Як повідомив т.в.о. начальника Корецького відділення поліції Андрій Юрчук, працівники місцевої поліції разом з жителями села Козак проводили оперативні і розшукові заходи щодо встановлення місця перебування 38-річної односельчанки, яка закопала свою дитину за хлівом у себе на подвір’ї. 22 серпня правоохоронці отримали оперативну інформацію, що жінка переховується у лісі поблизу села, де її затримали та доставили до поліції.

Як пояснила вона правоохоронцям, про її вагітність ніхто не знав, а сама зрозуміла лише тоді, коли дитина почала ворушитися. Перейми почалися уночі і жінка вийшла на вулицю у вбиральню. Коли дівчинка народилася, мати не почула її плачу:

«Дитина не плакала, ніякого звуку я не чула. Немовля лежало за хлівом, я погладила його рукою і, взявши лопату, кілька разів копнула, поклала туди дитину і швидко побігла в хату, лягла і більше не виходила. У нас четверо дітей, ми ледве кінці з кінцями зводимо».

Того дня, коли приїхали правоохоронці, жінка поверталася з церкви додому, але побачивши біля хати багато машин, звернула з дороги, бо знала, що винна і що накоїла. Переховувалася, де могла. Ліс, у якому її розшукали поліцейські, знаходиться неподалік села.

«За цим фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, — зазначив Андрій Юрчук. — Зараз триває судово-медична експертиза, за результатами якої прийматиметься відповідне процесуальне рішення. Якщо буде встановлено, що дитина дійсно була мертвонароджена, то дії жінки не будуть розцінюватися як кримінальне правопорушення. У тому випадку, якщо дитина народилася живою ця жінка нестиме відповідальність за статтею 117 (умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини) Кримінального кодексу України».

Досудове розслідування триває. Наразі жінка перебуває вдома.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.