Авіатори зі всієї України злетілися до Рівного. Це вперше за 18 років існування Асоціації "Аеропортів України". Директори летовищ зібралися порадитися, поділилися досвідом і визначити перспективи. Ось тільки Рівненському аеропорту від цих зборів - користі небагато, Євро-2012 вже пролетіло повз.

Євро 2012 рятувальником Рівне нському аеропорту не стане, - про це колегам на зборах Асоціації "Аеропорти України" повідомив екс-директор "Міжнародного аеропорту Рівне ". Три роки тому за результатами інспекції рівненський аеропорт був визнаний і визначений, як резервний аеропорт для приймаючого міста Львів при проведенні Євро 2012. Проте, нині цей статус лише нагадує про давні плани. До такого рішення євроінспекцію спонукав український бюджет. Із нього не виділили 25 мільйонів гривень на підготовку рівненського летовища до проведення Євро 2012. Але втрата статусу "резервного" не єдина проблема.

Низка труднощів й втрата шансу покращити стан підприємства за рахунок проведення Євро 2012, авіаторів не лякає. Нині рівненський аеропорт не здійснює перевезення пасажирів та пошти. Виконує лише чартерні рейси для бізнес-класу та урядових осіб. Його ж директор мріє про ринок авіаперевезень. А ще сподівається, що за п'ять чи десять років рівняни зможуть полетіти до популярних Туреччини та Єгипту з летовища у Рівному.