Бачили очі, що купували - тепер їжте, хоч повилазьте. Так нерідко реагують рівняни на придбаний неякісний товар. І дарма. Давати відсіч несумлінним виробникам можна і треба - про це сьогодні вкотре нагадали у Рівнестандартметрології.

Виробникам Рівне нщини ще далеко до тих норм правил та стандартів, які повинні бути на ринку продукції, заявив виконуючий обов'язки генерального директора державного підприємства "Рівне стандартметрологія" Анатолій Камінський. Часто виробники продуктів нехтують вимогами до вмісту продукції. Наприклад селянське масло за ГОСТом не може містити рослинного жиру, та підприємці області на стандарти не зважають.

В Україні найбільше за законом покарання для недобросовісних виробників- це конфіскація неякісного товару і штраф. За два роки правоохоронні органи Рівне нщини не порушили жодної кримінальної справи за матеріалами перевірок відділу держанагляду. Водночас іноді від якості послуг залежить не тільки людське здоров'я, а й життя. Наприклад, коли йдеться про медзаклади.

Часто фахівці виявляють неякісне медобладнання серед новинок, як от напівавтоматичні тонометри. І в більшості випадків - виготовлені ці прилади у Росії, Китаї та Україні. Тож застерігають - купувати товар лише в перевірених постачальників. Якщо неякісний товар все ж потрапив до ваших рук, то перевірте його у лабораторії рівнестнадартметрології і заразом напишіть скаргу на виробника в управління справах захисту прав споживачів.