Рівненською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 2 осіб за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб із застосуванням насильства).

- Встановлено, що двоє рівнян, попередньо змовившись, вчинили у березні 2016 року в обласному центрі на вул.Соборній розбійний напад на 39-річного жителя Рівне нського району. Застосувавши до жертви насильство, нападники відібрали у нього мобільний телефон, планшет та кишенькові гроші, - розповів керівник Рівне нської місцевої прокуратури Володимир Самардак. - За «гарячими» слідами нападників було затримано.

Мобільний телефон правоохоронці повернули потерпілому, решту речей зловмисники встигли реалізувати. Рівне нський міський суд у червні 2016 року застосував до обох підозрюваних запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.

Однак один із них порушив умови запобіжного заходу та став переховуватись від слідства, у зв’язку з чим був оголошений у розшук.

У серпні поточного року вказану особу було затримано, за клопотанням сторони обвинувачення запобіжний захід щодо нього змінено на найсуворіший – тримання під вартою. Тепер долю спільників вирішить Рівне нський міський суд.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років із конфіскацією майна.

Про це повідомляє Рівне нська місцева прокуратура.