За сім місяців 2016 року платники податків Рівненщини перерахували до бюджету 10,3 млн. грн. екологічного податку. З цієї суми 80 відсотків, або 8,2 млн. грн. було зараховано до спеціального фонду місцевих бюджетів. Решта 2,1 млн. грн. – до загального фонду Державного бюджету України.

На сьогодні у територіальних органах фіскальної служби регіону зареєстровано понад три тисячі юридичних та фізичних осіб - платників екологічного податку.

Вони здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, розміщують відходи у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах.

Більшість із них сумлінно сплачують екологічний податок, найбільша частина якого належить місцевим бюджетам, зокрема 55 відсотків податку поповнює обласний бюджет, 25 - сільські, селищні, міські бюджети та бюджети об’єднаних територіальних громад.

ГУ ДФС у Рівне нській області нагадує, що екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів, повідомляє прес-служба установи.