Вклавши трохи власних грошей у ремонт свого будинку, решту можна отримати від міської влади. Цьогоріч підтримку чиновників отримали більше трьох десятків таких проектів. До того ж в міста є шанс отримати гроші із держбюджету, якщо процес створення об"єднань співвласників багатоквартирних будинків піде вгору.

Дорадчий комітет з питань впровадження Муніципальної програми розвитку рівного затвердив сьогодні 34 проекти. Відтак вже цьогоріч три десятки будинків та кілька навчальних закладів міста частково відремонтують. Сім із них - за сприяння ООН, ще 27 - за рахунок міського бюджету та кошти самих жителів будинків. Заяв на участь в проекті було значно більше - та умови знали не всі.

Завдяки здоровій конкуренції серед підрядників, які й виконуватимуть ремонт, витрати міста та й самих людей можуть бути меншими, впевнені чиновники. Міський голова рівного сподівається, що проект матиме підтримку їх держбюджету.

Більшість громадських організацій та ОСББ міста вперше беруть участь в проекті. Мешканці квартир готові оплатити 20 відсотків вартості ремонту свого будинку. Один з них - житлово-будинковий кооператив "Льонок", багатоповерхівки на Дундича 7.

Передавши важелі керування людям, які готові створювати ОСББ, вдасться реформувати сферу житлово-комунального господарства, переконує влада міста. Люди готові до змін, а чиновники - до витрат. Якщо за минулий рік їм вдалося реалізувати 8 проектів, то цьогоріч планують втілити аж 34.