Рівне може стати ще більш привабливим для туристів. Адже у центрі міста може з'явитися ще один музей. Мова йде про бетовану споруду поблизу Краєзнавчого музею - бункер Коха.

Звели його німці ще за часів окупації Рівного на подвір’ї тодішньої канцелярії рейхскомісаріату „Україна” – головного органу влади на окупованій Україні особисто для його очільника Еріха Коха. Бункер мав кілька зовнішніх входів і підземний хід до резиденції. Однак добудувати його так і не встигли. У 1944 році напередодні визволення міста радянськими військами німці підірвали внутрішні приміщення і затопили бункер. Нині він пустує. А у Рівному раз по раз з'являються охочі орендувати приміщення і переобладнати.

Краєзнавчий музей у Рівному - знане місце як для туристів, так і місцевих. А те, що поблизу знаходиться цінний для історії об'єкт знають далеко не усі. Бур'яни та сміття - так нині виглядає один із бункерів часів Другої світової війни. Вже довгий час територією поблизу музею ніхто не цікавився. Однак, нещодавно історична пам'ятка міста знову у центрі уваги. Цього разу - іноземців.

А ще - планують окультурити територію поблизу бункеру.

За словами начальника управління комунальною власністю Рівне нського міськвиконкому земельна ділянка, де розміщено бункер, перебуває у власності управління. Відомо, що попередня оцінка цієї ділянки проводилася приблизно рік тому. Щоправда, діє вона впродовж 6 місяців і вже втратила чинність. Також чиновниця повідомила, орендувати бункер може той, хто в змозі сплачувати оренду.

Це вже третя спроба хоч якось освоїти об'єкт, - каже директор музею. Відомо, що раніше, на місці Бункера хотіли облаштувати кафе. Втім, і ця спроба виявилася невдалою. Що там буде музей чи кав'ярня — стане відомо вже після проведення відповідних конкурсів. А нині спеціалісти мають визначити вартість оренди для охочих окультурити історичну пам'ятку.