Саме так передавали гроші голові Зорянської сільради учора просто під стінами Рівненської облдержадміністрації. Там же, на стоянці для автомобілів і відбулося затримання.

Звинувачують сільського голову в отриманні хабара за позитивне вирішення питання про виділення землі на території сільради. Звернувся до правоохоронців один з тих, хто бажав отримати земельну ділянку.

Під час оперативних дій, які проводили під стінами ОДА співробітники СБУ, прокуратури та нацполіції в області, вимагач хабара не зміг пояснити, звідки у нього півмільйона гривень та й власне відрікся від їх отримання.

Втім це не завадило його затримати, а гроші - вилучити. Тим часом у прес-службі Рівне нській єпархії вже прокоментували цей інцидент. Адже підозрюваний – то священик, втім на час головування у сільраді , був звільнений від обов’язків настоятеля Свято-Михайлівської парафії села Старожуків Рівне нського району, та почислений за штат Рівне нської єпархії на період виконання повноважень керівника вищезазначеного органу місцевого самоврядування. Нині ж здирник під вартою , він в ізоляторі тимчасового тримання. І може провести за гартами увесь період, допоки триватиме слідство. Його нині проводять слідчі головного управління нацполіції.

Покарання за одержання хабара – до десяти років за гратами. Втім поки вину сільського голови має довести слідство.