Про підозрілу коробку неподалік локомотивного депо учора близько сьомої ранку до поліції повідомив черговий відокремленого відділення локомотивного депо Здолбунова.

Правоохоронці на місці події з’ясували, що 31-річний здолбунівчанин, працівник депо, на тротуарі поблизу недобудованої каплички виявив паперову коробку, обклеєну скотчем.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група, експерти та спеціалісти-вибухотехніки поліції Рівне нської області. Через отвір у коробці виднівся електричний перемикач, до якого було під’єднано кабель.

Крім того, у ній поліцейські виявили два аркуші паперу із друкованим і рукописним текстами невідомої особи, в яких висловлюється незадоволення роботою одного з керівників моторвагонного депо та відділу кадрів з приводу їх можливих корупційних діянь.

Відповідно до акту вибухотехнічної служби знайдений предмет не відноситься до вибухонебезпечних та не становив загрози навколишнім.

Утім, за фактом погрози вбивством відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 129 Кримінального кодексу України.

Слідчі підозрілий предмет вилучили. У ході досудового розслідування поліцейські з’ясовуватимуть усі обставини події, зокрема й осіб, які можуть бути причетними до скоєного кримінального правопорушення. Крім того триватиме перевірка за викладеною інформацією невідомої особи щодо працівників депо. За її результатами буде прийняте відповідне процесуальне рішення. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.