Повернути гуртожитки Рівнеазоту державі збираються в регіональному відділенні Фонду держмайна. Його голова вже подав відповідне клопотання до прокуратури. Мешканці ж сподіваються - що доля їхнього житла визначиться вже до 23 вересня. Адже саме після цього закінчується контроль держави за відомчими гуртожитками. Рівняни бояться залишилится на вулиці. На самому підприємстві ситуацію не коментують.

Сергій Турчик у гуртожитку на Відінській, 37 мешкає вже два десятки років. Чоловік розповідає, ремонт у будинку не робили вже кілька років, обладнання теж все старе. Однак іншого житла у родини немає.

Мешканці гуртожитку не проти самі поліпшити мови свого проживання. Щоправда лише після того, як будинок передадуть державі, і люди зможуть приватизувати свої кімнати. Азотівці обіцяють відремонтувати приміщення та збудувати дитячий майданчик. Мешканка гуртожитку Оксана Манік з острахом чекає 23 вересня. Каже цього закінчується дія договору, за ким держава контролювали як ВАТ "Рівне азот" використовує будинки.

Начальник регіонального відділення фонду держмайна Віктор Матвієнко обіцяє допомогти мешканцям азотівських гуртожитків. Сьогодні він подав клопотання до прокуратури аби будинки визнали власністю держави.

Коли відбудеться суд - наразі невідомо. Мешканці гуртожитків сподіваються, що до 23 вересня. Інакше вони ризикують залишитися без даху над головою.