Напевно, так вже історично склалося, що ми починаємо згадувати про когось лише в певні дати, будь то День народження або ще якась значуща подія. В інший час ми поглинені своїм життям і це нормально.

Ось і Міжнародний день молоді, який відзначається щорічно 12 серпня з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН і за пропозицією Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді (8 - 12 серпня 1998 року), покликаний для того, щоб хоча б раз на рік звернути увагу всієї світової громадськості на молоде покоління.

Адже, хто, як не молодь - наше майбутнє. І від того, наскільки ми покращимо їх теперішнє, такі ж дивіденди отримаємо в подальшому.

За класифікацією ООН, вік тих, хто відноситься до молоді, становить від 15 до 24 років. В даний час це близько 1,2 мільярда чоловік, тобто 18% світового населення.

Багато з них проживають в країнах, що розвиваються і страждають від обмеженого доступу до ресурсів, послуг охорони здоров'я, освіти, професійної підготовки, працевлаштування, а також економічних можливостей.

Генеральний секретар ООН закликав міжнародне співтовариство визнати взаємозалежність поколінь і вирішувати проблеми різного віку спільно.

Також щорічно в багатьох країнах відзначаються ще й Всесвітній день молоді, і свої Дні молоді, для яких кожна держава встановила свої дати - це в Китаї, Туреччині, Тунісі, Камеруні, а також в Україні, Азербайджані та Білорусі.

Варто пам'ятати, що час - це головний наш ресурс і роки юності та молодості невпинно проходять, тому потрібно витрачати їх не дарма, а спрямовувати в правильне русло.

pic