Безпека бійців АТО не на першому місці. Для Міноборони. Минув вже рік після того, як рівненський фізик та науковець Віктор Бернацький винайшов каску, що може захистити бійців АТО від куль. Однак віз і нині там. Каска так і залишилась на стадії макету з пластеліну. Рук Віктор Бернацький не опускає, вірить доб'ється свого.

Каска, що може врятувати життя бійців у зоні АТО виявилась нікому не потрібною. Минулоріч усі засоби масової інформації розповідали про диво-винахід рівненського науковця Віктора Бернацького та його учня. Кевларова каска з так званими шипами-трикутничками так і залишилась лише запатентованим винаходом і макетом. В Рівне нській облдержадміністрації обіцяли допомогти вийти на адміністрацію президента. Втім обіцянка чиновників нею і залишилась. Тож Віктор Бернацький звернувся напряму до Міноборони.

І порадили звернутись до приватних підприємців.

Рельєфність каски дозволяє відштовхувати кулі. Вона матиме ту ж вагу, що і нинішні каски військових, втім за розрахунками вченого буде міцнішою. А ще один екземпляр зможе врятувати декілька життів одночасно.

Рівне нські військові підтримують винахід нашого вченого, однак давати йому оцінку не готові, допоки не проведуть випробувань. Зробити це поки немає можливості. Віктор Бернацький планує шукати приватних підприємців, щоб зробити для початку хоча б один експериментальний зразок.

Однак, щоб знайти виробників доведеться попотіти. Відшукати у вільному доступі підприємства, що виготовляють військове спорядження не так просто. Втім винахідник не опускатиме рук. Натомість вартість виготовлення цього шолому, що може стати проривом у армійському спорядженні усього світу, становитиме від 4 до 10 тисяч гривень. Втім, ця сума схоже зовсім непідйомна для держави, особливо коли на кону стоять життя бійців.