Поліцейські викрили чотирьох шахраїв, які під приводом продажу автомобілів і сільгосптехніки на умовах лізингу, незаконно заволоділи коштами громадян. Тепер за їхні діяння їм «світить» до восьми років позбавлення волі.

Упродовж 2014-2016 років особи, які у Рівному представлялися співробітниками однієї з лізингових компаній, шляхом обману та зловживання довірою клієнтів, під приводом продажу транспортних засобів заволоділи грошовими коштами громадян у великих розмірах.

У мережі Інтернет вони розміщували інформацію про продаж авто і сільгосптехніки на вигідних умовах. Після підписання договору та оплати першопочаткового внеску або, як вважали клієнти, повної вартості, придбаних транспортних засобів вони так і не отримали. Тільки за 2016 рік у Рівне нському відділі поліції зареєстровано тринадцять кримінальних проваджень, вчинених за такою схемою.

Слідчим управлінням Головного управління області проводиться досудове розслідування за частиною 3 статті 190 (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановили осіб, причетних до злочину. Наразі чотирьом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. З’ясувалося, що 37-річна жителька Тернопільської області була організатором злочину, ще двоє 29-ти, 44-річна жінки та 30-річний чоловік із Рівне нщини — безпосередні виконавці злочину. Двом підозрюваним Рівне нським міським судом обрано запобіжний захід у виді особистого зобов’язання, іншим двом – домашній арешт.

Наразі проводяться слідчі та процесуальні дії, спрямовані на доказування причетності інших осіб до розслідуваного злочину.

Просимо громадян, які постраждали внаслідок неправомірних дій осіб, які представляються співробітниками лізингової компанії на території Рівного, з метою повного, об’єктивного та неупередженого досудового розслідування звертатися до поліції за адресою: м. Рівне вул. Миколи Хвильового, 2, або зателефонувавши на «102».

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.