Десятий ювілейний фестиваль українського духу Бандерштат відбувся цими вихідними у Луцьку. Понад 50 відомих музичних гуртів та виконавців виступили на двох сценах фестивалю. Кілька десятків відомих українських активістів, політиків, музикантів, вокалістів, журналістів та інших відомих людей спілкувались з молоддю на гутірках. Крім цього - літературні ранкування, спортивні змагання, ночі кінопоказів. Усе це лишень за три дні вдалось почути, побачити та випробувати на собі великій бандерштатській родині. Як це було - у фоторепортажі від Rivne1.tv.

Бандерштат-2016

"Гайдамаки"

Із сопілкою та косою виступив лідер гурту «Гайдамаки» Олександр Ярмола. Під звуки цих інструментів, а також ударних, труби, гітари музиканти розпочали свій виступ піснею «Укроп». Під патріотичні пісні завзято підтанцьовувала «бандерштатівська» молодь. На «Бандерштаті» Гайдамаки вперше виконали нову пісню «Чоловікові 30 літ». Як розповів лідер гурту Олександр Ярмола журналістам Rivne1.tv, гурт нещодавно повернувся з туру європейськими країнами. Так, з концертами відвідали Німеччину, Нідерланди, сусідню Польщу.

Зараз гурт працює над новим альбомом. Пісні до нього записують на вірші поетів Розстріляного відродження. Новий альбом презентують у День Незалежності.