Кров в нашому організмі виконує безліч функцій: вона переносить поживні речовини і кисень до органів, а також забирає з собою продукти обміну речовин. Кров має властивість згортатися, це оберігає нас при раптових кровотечах. Але, якщо згортання працює сильніше, ніж потрібно, кров густіє, в судинах можуть утворюватися тромби, що тягне ризик тромбозів, інфарктів і інсультів.

Продукти ,які знизять ризик небезпечних захворювань

1. Оливкова олія містить одразу дві корисних для нас складових - жирні кислоти омега-3, а також велика кількість вітаміну Е. Заправляйте цим маслом будь-які салати, тоді всі ці речовини збережуться і засвояться вашим організмом, а ось при термічній обробці ми можемо втратити більшу частину користі олії.

2. Свіжі ягоди 


Ягоди багаті саліцилатами, які, подібно до штучного аспірину, допомагають розріджувати кров. Ну і, звичайно, в них багато вітамінів. Зверніть увагу на агрус і малину, в яких саліцилатів особливо багато.

3.Імбир


Корінь імбиру також має корисні для крові властивості ,а крім того, він допомагає нормалізувати рівень цукру. Якщо ви не дуже дружите з маринованим варіантом імбиру, пийте імбирний лимонад або чай, які прекрасно тонізують і додають бадьорості. Але гіпертонікам імбир не рекомендується, оскільки він може підвищувати тиск.

4.Насіння соняшнику


Насіння соняшнику, гарбуза, будь-які горіхи містять вже знайомі нас омега-3 кислоти, а також саліцилову кислоту і вітамін Е. Тим, хто на дієті, потрібно враховувати, що всі горіхи і насіннячка досить калорійні.

5.Кориця


Кориця також розріджує кров, а ще вона допомагає підтримувати нормальний рівень артеріального тиску і бореться із запаленнями. Так що булочка з корицею як десерт до кави з корицею вранці вам не зашкодить.

6.Часник 


Часник - справжній природний лікар. Він і підтримує нормальну в'язкість крові, і вбиває мікроби, і допомагає нормалізації тиску. І, що найприємніше, він не втрачає своїх властивостей ні в сушеному вигляді, ні в вареному, ні у вигляді часникової олії.

7.Перець


Червоний гострий перець розріджує кров завдяки речовині капсаїцину. Також він має бактерицидний ефект - його навіть застосовують при лікуванні невеликих ран.

З усіх перерахованих продуктів можна скласти меню на тиждень, вживаючи їх як можна частіше у вигляді салатів, напоїв і в якості приправ. Насолоджуйтесь їх смаком і не хворійте!