Рівнянин Іван Мельник опублікував на сайті міськради електронну петицію про заборону вигулювання собак у парках, без намордника і повідка.

"Забороніть вигулювати собак в міських парках, особливо без повідків та намордників. Пропоную штрафувати за європейськими розцінками. Гарний приклад ноу-хау показав Івано-Франківськ. Тож шановні депутати Рівне ради можуть перейняти цей важливий досвід у своїх колег", - пише рівнянин.

Збір підписів завершується 22 вересня 2016 року. Наразі підтримало петицію 10 рівнян.

У Рівному собаки мають свій клозет [ФОТОФАКТ]

Чи з'являться у Рівному місця для вигулу домашніх тварин? [ВІДЕО]

До слова, в Івано-Франківську прогулянки з чотирилапими без намордника та повідка заборонено вже 16 років. Більше того, визначено 14 місць, де дозволено вигул. За порушення правил господарів тварин штрафують у розмірі від одного до трьох неоподаткованих мінімумів громадян. Для посадових осіб такий штраф становить від трьох до п`яти неоподаткованих мінімумів. За собачі екскременти на вулицях власник чотирилапого сплатить від одного до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян, посадова особа - від трьох до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Якщо ж пес під час вигулу завдав шкоди здоров`ю людини - штраф від трьох до п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини; для посадових осіб - від чотирьох до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Не дозволяється івано-франківським собакам також голосно і часто гавкати на вулицях, площах, у парках, гуртожитках, житлових будинках та інших громадських місцях. За що теж існує відповідний штраф.