Рівняни дізнаються про переваги нової електронної системи, як можна за її допомогою перевіряти декларації посадовців та чому її запровадження сприятиме кардинальному очищенню української влади від корупції.

Зокрема, йдеться про презентацію Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, яка офіційно запрацює з 15-го серпня цього року. Протягом 60 днів посадовці, які займають особливо відповідальне становище, подаватимуть свої декларації онлайн. Окрім всіх високопосадовців держави, подання декларацій через нову систему стане обов’язковим для суддів, прокурорів, слідчих, державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Про онлайн-реформу розкажуть представники Національного агентства з питань запобігання корупції, провідних антикорупційних НУО м. Києва та юристи проекту ПРООН «Прозорість і доброчесність публічного сектору».

До слова, реформа системи декларування доходів є однією з умов надання Україні безвізового режиму з Європейським Союзом та фінансової допомоги МВФ.