10 серпня вважається днем Святого Лаврентія. Цей день для тих, хто вірить в чудеса. Для тих, хто серпневими ночами вдивляється в небо, в надії побачити свою падаючу зірочку і загадати своє найзаповітніше бажання.

Диваки і романтики цей день ваш! Тому що сьогодні день святого Лаврентія.

Вважається, що Святий Лаврентій в цю ніч допомагає всім, хто до нього звертається. А падаюча зірка це одна з сльозинок цього святого.

Відповідно до легенди цей день вважається чарівним, тому що тільки завдяки цьому великомученику зірки спускаються з небес для того, щоб кожна людина на землі, яка знає про великого святого, змогла згадати своє бажання.

Святий Лаврентій колись був дяком у Римській Імперії і постраждав за те, що відмовився видати імператору скарби своєї церкви, які принесли в дар віруючі.

У той час було заборонено проводити збори християн і правити християнські обряди, але як справжній віруючий Лаврентій не зміг кинути свою паству.

Після того як до нього донесли наказ про вилучення всього майна, він протягом декількох днів роздав всі гроші і коштовності малозабезпеченим. А замість скарбів надав бідного каліку зі словами, що люди це і є справжні скарби церкви. Звичайно ж, після цих слів Святого Лаврентія піддали тортурам і стратили.

Хоча День Святого Лаврентія це і не зовсім православне свято, але варто вшанувати цю людину. Загадуйте бажання і вірте, воно обов'язково збудеться!