7 золотих медалей здобули спортсмени з Рівненщини на Чемпіонаті Європи з веслування на човнах "Дракон" серед юніорів, юнаків та дорослих.. Змагання відбувалися з 27 по 31 липня в Римі.

У складі національної збірної України виступали тренери-викладачі Дубенської районної дитячо-юнацької спортивної школи— Василь Осійчук, Віктор Недашковський, Леонід Камлочук.

Однією із найяскравіших на чемпіонаті була гонка - standard boat (Д-22) - 200 метрів – прем’єр (оpen), де наші спортсмени вибороли перше місце з розривом у 3,3 секунди від спортсменів з Німеччини, що для дистанції на 200 метрів є рекордом.

У підсумку, Василь Осійчук привіз 3 золотих та 1 бронзову медаль, Віктор Недашковський - 3 золотих медалі, 1 срібну та 1 бронзову, Леонід Камлочук — здобув 1 золото та 1 срібло.

За результатами змагань серед 17 країн-учасниць українські спортсмени вибороли 12 комплектів золотих (із них 10 вибороли дорослі та 2 юнаки), 6 комплектів срібних (із них 5 дорослі та 1 юнаки) та 2 комплекти (дорослі) бронзових нагород.

Вперше за всю історію континентальних змагань з веслування на човнах "Дракон" українська збірна стала абсолютним чемпіоном та здобула Кубок націй.

pic

pic