За сім місяців 2016 року для забезпечення обороноздатності країни з доходів мешканців Рівненської області до держбюджету перераховано 104,9 млн. гривень військового збору.

Фактичні надходження військового збору цього року на 20,5 млн. гривень перевищують минулорічні показники. Це свідчить про високу відповідальність та сумлінність працедавців району та інших податкових агентів, які зобов’язані перераховувати з доходів фізичних осіб півтора відсотка військового збору на потреби армії.

Нагадаємо, військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри, з доходів, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг) та ряд інших, які підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб.

Платниками збору також є фізичні особи – підприємці, крім тих, що обрали спрощену систему оподаткування.

Повідомляє ГУ ДФС у Рівне нській області.