Кому транспорт, а кому... історія. 40-річні рівненські тролейбуси, які досі возять у нашому місті пасажирів, великі міста готові купувати, аби приваблювати туристів. Та й наші готові продавати. Перший рогатий вже пішов з молотка, другий - на технічному старті. Віддали за трохи менше, ніж чверть мільйона гривень.

Рівне нські тролейбуси хай і давні, але надійні. У цьому переконаний пан Петро, який вже 35 років керує "рогатим" Каже, 40-ка річні "Шкоди" з жодними іншими моделями не порівняти.

Салонами стареньких "Шкод" навряд кого з рівнян здивуєш. Бо ж їздять у місті вже не одне десятиліття. Новіші моделі помітно відразу, вони значно відрізняються від звичних округлих "чехів". А от для когось наш повсякденний транспорт дивина. От і готові купувати рівненські раритети.

Майстри кажуть, вже все налаштували, лишилося тільки навести марафет - пофарбувати. І рівненський тролейбус поїде возити пасажирів спеціальним ретро-маршрутом у Києві. Найстарішому тролейбусу Рівного - 42 роки. Та й загалом довгожителів у парку тролейбусного управління вистачає - їх три десятки. Усі ще виходять на лінії та перевозять пасажирів.

Та продавати такі раритети теж не соромляться. Тим паче, є охочі. На підприємстві переконані, краще віддати й заробити кошти, аніж залишити "стариганів" гнити на території.