Сьогодні, 4 серпня, в Україні відзначають День Національної поліції. Саме в цей день рік тому президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон, що трансформував стару міліцію у поліцію.

У найбільшій спільноті Рівного "Типове Рівне " у соцмережі "Вконтакті" проводять опитування, а зокрема, в учасників спільноти запитали, як вони оцінюють нову поліцію та їх роботу.

Станом на 17 годину, в опитуванні взяло участь 1 515 людей. Більшість учасників, а це 795 опитуваних, задоволені роботою копів. 206 учасників до поліцейських ставляться негативно, а майже півсотні громадянам до патрульної поліції байдуже. Такі результати опитування у спільноті.



pic

Між тим, учасники не лише голосують, а й аргументують та висловлюють свою думку у коментарях. І варто відзначити, що думки тут також розділились:

Так, Юрій Лукшиц написав:

"Негативно. Просто перейменували міліцію та поставили гарненьких дівчат із жезлами. А ось результати не зачекали себе. Рівень злочинності виріс - вбивств, пограбувань, крадіжок, рівень розкриття у деяких містах знизився взагалі до 10%. Патрульні розбили більше 70% автомобілів, купа ДТП, не знають елементарних речей. Та ще й керує поліцію грузинка з грузинським громадянством. Суцільний ідіотизм."

Лєна Корсун:

"Поліція нова, а методи "роботи" ті самі. Як били людей на допитах, так і зараз б'ють."

Юра Фенюк:

"Середньо... наче і краще... але і водночас те шо і було..."

Альона Котова:

"Нормально."

Юлічка Добродій

"Вони молодці!!!!)"

Нагадаємо, у Рівному поліцейські склали присягу 19 квітня, а вже вчора, 3 серпня, патрульні відзвітувались за 100 днів своєї роботи.