Капітальний ремонт у багатоповерхівках Рівного будуть робити на умовах співфінансування мешканців і з міського бюджету. Відповідний проект рішення підтримали члени бюджетної комісії Рівненської міськради.

Так, передбачається, що мешканці будинків, які не визнані аварійними зможуть зробити капітальний ремонт, зібравши 60% вартості робіт, а 40% - буде виділено з бюджету міста.

Якщо ж будинок аварійний, то з міського бюджету буде виділятися 90% вартості робіт і 10% - оплачуватимуть мешканці.

Щоправда взяти участь у програмі співфінансування можуть лише мешканці будинків, які ще не створили ОСББ. Будинки ж, які вже об'єдналися в ОСББ можуть взяти участь у програмі співфінансування за іншою міською програмою.

У свою чергу заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук запропонував збільшити відсоткову ставку участі міської влади для проведення ремонту ліфтів. Мовляв, суми, які потрібно зібрати для капітального ремонту ліфтів можуть бути непідйомні для мешканців багатьох будинків.

Відтак, члени бюджетної комісії внесли пропозицію збільшити суму співфінансування ремонту ліфтів із міського бюджету до 90%. Тим часом мешканці мають зібрати 10% вартості робіт. Проте рішення щодо цього прийматимуть вже на наступному засіданні комісії, адже це питання відклали на довивчення.