На Рівненщині пройшов молодіжний етнофестиваль «Новомалинська Любава» - в село Новомалин Острозького району з’їхалося близько тисячі гостей з Рівненщини, Волині та Хмельниччини.

Програма дійства об’єднала три платформи – дитячо-юнацьку «Проектний табір», сімейну освітньо-дозвіллєву «Боброва сім'я» та загальну для всіх бажаючих «Новомалинська Любава вітає Вас!».

В Проектному таборі протягом 4 днів підлітки вчилися менеджменту проектів та реалізації власних ідей у своїй територіальній громаді. А ще для них влаштували мистецькі, етнографічні, екологічні майстер-класи та змагання із спортивного туризму.

У вечірній програмі табору відбулися козацькі забави від Міжнародної федерації бойового гопака. Крім того, молодь долучилася до всеукраїнського проекту «Відкрита ніч» та переглянула найкращі короткометражки українських режисерів.

Сімейна програма, що об’єднала 9 родин з Рівного, Острога та Києва, пропонувала учасникам поглибити та урізноманітнити сімейний відпочинок. Зокрема, спробувати себе у живописі, скульптурі, співах та хороводах.

У рамках фестивалю гості відвідали ярмарок народних умільців та самі повчилися виготовленню виробів у майстрів з гончарства та соломкарства. Їм провели майстер-класи з орігамі, декупажу, вишивки та фотографії. Для активістів громадських організацій діяла платформа для спілкування та обміну ідеями «Цікаві люди». Концертна програма включала виступи музичних та танцювальних гуртів з Острожчини, Рівного та Нетішина. Крім того, кожен міг поплавати на байдарках та катамаранах, порибалити, відвідати похідну баню, скуштувати смачного козацького кулешу та ароматних трав’яних чаїв.

Своїми враженнями про фестиваль відвідувачі ділилися в соціальних мережах:

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.