З 1 серпня цього року виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку скасовані. Чи вигідні такі нововведення для рівненських матусь та чи вистачає їм грошової допомоги при народженні дитини?

Допомога по догляду за дитиною до 3 років скасована офіційно. Єдиним виняткомм є ті сім’ї, у яких допомога при народженні першої дитини складала 30 тис грн, кажуть соціальні працівники.

В свою чергу мами, які народили після 2014 року, не зовсім розуміють скасування такої допомоги. Додають, так звана виплата при народженні дитини у розмірі 41 тисяча 280 гривень теж не надто суттєва. Особливо враховуючи ціни та обов'язкові витрати на новонароджених.

Дана готується стати мамою. Вже на дев'ятому місяці вагітності. Жінка переконує, на грошову допомогу від держави взагалі не розраховує, тільки на власні сили. Майбутня мама додає, виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку в розмірі 130 гривень в місяць не надто полегшать навантаження на бюджет сім'ї.

Соцпрацівники переконують, тепер ці 130 гривень включені у разову виплату при народженні дитини. А 41 тисячу виплачують всім мамам, не залежно від того першу, другу чи третю дитину вони народили.