Перша сотня. У Рівному патрульні святкують 100 днів своєї роботи. За цей час до них надійшло понад 15 тисяч викликів, самостійно рівненські копи виявили вісім з половиною тисяч правопорушень. Розкрили понад сотню кримінальних правопорушень та склали 265 протоколів на осіб, які керували транспортним засобом у стані сп'яніння. А ще надавали психологічну допомогу рівнянам та рятували тварин. Що далось копам найважче та чи цінують їх мешканці обласного центру?

Селфіманія в минулому, копи на вулицях Рівного вже звичне явище. І найчастіше містяни запам'ятовують, як поліцейські тварин рятують чи стареньких через дорогу переводять. Втім, насправді їхня робота складна: чи не щодня фіксація ДТП, боротьба з порушенням громадського порядку, накладення штрафів, розкриття кримінальних порушень. І всюди людський фактор. Втім, найстрашніше не це, говорять рівненські копи.

Нині в патрульній поліції чимало ідейників, які окрім обіцяної державою заробітної плати, отримують і задоволення від своєї роботи, від допомоги громадянам. Люблять свою роботу, незважаючи на не приємні, а подекуди і страшні ситуації. І вже штрафують за усвідомлено не правдивий виклик поліції.

Патрульні чергують по 12 годин, а потім мають два дні відпочинку. У місті їх, зазвичай, 10-13 екіпажів, чотири працюють на трасі Київ-Чоп та чотири - у Поліських районах. За сто днів роботи з лав патрульної поліції лише один коп звільнився за власним бажанням. Натомість, вже наступного року планують новий набір поліціянтів. Вони осідлають двоколісні. Чекають фінансування від міської влади.

А ще патрульні не втомлюються навчатись: незабаром проходитимуть медичні курси та освоюватимуть мову жестів. Рівняни хоч і не знають про стоднівку роботи патрульних, втім мають свою оцінку праці копів.