Ключі від дев'яти новеньких автобусів українського виробництва отримали сьогодні директори шкіл із шести районів області. Засоби пересування подарували тим навчальним закладам, у яких відбулась оптимізація і до яких, власне, виникла потреба довозити учнів. Зрозуміло, що це не усі шкільні автобуси, яких потребують в області.

Міцні, дизельні та місткі. Це шкільні автобуси "Мрія" українського виробництва. Вартість одного - понад мільйон гривень. Ключі від 9 новеньких чотириколісних отримали директори тих шкіл на Рівне нщині , у яких вже відбулась оптимізація.

Даринка Радчук, яка навчається у Олександрійській школі, вже перейшла у 4 клас. Дівчинка радіє, втім не за себе, а за своїх однолітків.

Три "Мрії" відправляться у Рівне нський район, дві - на Дубровиччину і по одному автобусу - у Корецький, Зарічненський, Гощанський та Володимирецький райони. Ремонтувати, обслуговувати та заправляти шкільний транспорт будуть за рахунок місцевих бюджетів. Головне, переконують чи не усі директори шкіл - діти безпечно діставатимуться до "храму" освіти.

Радіють і водії. Серед них і Юрій Поліщук. Розповідає, тепер за один рейс долатиме 15 кілометрів, збираючи дітлахів по навколишніх селах. Задоволення від транспорту не приховує.

На закупівлі 9 шкільних автобусів не зупиняться, переконують обласні чиновники. Шкільна реформа триває.

Загалом, щоб забезпечити потреби усіх шкіл в області ще не вистачає сотні шкільних автобусів.