На Рівненщині завершилася вступна кампанія. Ба більше, списки майбутніх студентів, які навчатимуться на державній формі навчання - оприлюднили. На офіційному сайті, а також у самому виші можна побачити прізвища щасливчиків, які стали студентами. Зітхають з полегшанням як абітурієнти, так і працівники приймальної комісії. Адже труднощі, які виникали під час подачі електронних заявок - минули.

Дочекалися. У Рівному оприлюднили списки рекомендованих до зарахування на навчання у вишах за бюджетні кошти. Сотні тисяч випускників шкіл з усіх куточків країни випробували на собі нові забаганки столичних освітян - реєстрацію на денну форму навчання тільки в електронній формі. Перші дні для майбутніх студентів видалися "пекельними". На зміну довжелезних черг прийшли технічні труднощі. Сервер для подачі заяв "зависав". З першого разу зареєструватися не вдавалося, тож доводилося чекати декілька годин, а подекуди - днів.

А вже зараз абітурієнти зітхнули з полегшенням. Принаймні ті, які вже є у списках рекомендованих до зарахування. 17-річна Мар'яна з нетерпінням чекала на результати. Аби не втратити шанс стати студенткою, ще до оголошення результатів з оригіналами документів чекала під стінами ВУЗу. Зізнається, найважче у вступі не ЗНО, а сама подача документів.

Інші ж щасливчики вже знайшли себе у списках. З усмішкою на обличчі та необхідними документами стоять у черзі. Представники одного з рівненських ВУЗів наголошують: цьогоріч вступників більше, аніж минулого року. Всього 14 460 заявок. Популярні спеціальності гуманітарного напрямку залишились незмінними.

Безсонні ночі навчання, ЗНО, труднощі подачі електронних заяв для цьогорічних випускників шкіл тепер позаду. Нововведення щодо вступної кампанії Міністерства освіти України випробували на собі майбутні студенти. На які зміни очікувати у наступному році - поки що невідомо.