(*3 серпня свій День Ангела відзначають Ілля, Аріна та Карина. Також в цей день здавна люди відзначали день Онуфрія Мовчазного.*)

Ілля - надзвичайно господарська людина. Ця риса проявляється у нього ще в дитинстві. При правильному вихованні він стає хорошим помічником батькам. З цією дитиною взагалі не буде клопоту, якщо уважно стежити за колом його друзів.

Він навряд чи одружиться, не вставши твердо на ноги, не маючи достатнього заробітку для утримання сім'ї. Дуже любить дітей.

У нього гострий розум. Він добрий, але запальний. Швидко відходить і в будь-який сварці готовий взяти провину на себе. В цілому це людина, яка відображає промені яскравого теплого сонця.

Жінки з ім'ям Аріна трішки замкнуті і живуть у власному світі. Мають надзвичайну інтуїцію, можуть миттєво схопити підгрунтя справи, але реакція у них трохи уповільнена.

В особистих справах Аріни нерішучі, навіть полохливі, і це не дозволяє їм висловлювати свої почуття в сердечних справах. З них виходять хороші господині і віддані дружини - віддані, але ревниві.

Вони ніколи ні на кого не сподіваються - тільки на свою працьовитість, завзятість і кмітливість. Ніколи не діють навмання, попередньо все не довідавшись. Із задоволенням приймають гостей, але самі наносити візити не люблять, віддаючи перевагу затишній сімейній атмосфері.

Карина - "демонстративна" особистість. Її потреба залучити до себе увагу, бути в центрі подій, насправді не знає меж. Навколишні часто приймають цю рису за бажання бути визнаною, оціненою по достоїнству.

Вона егоїстична і ревнива, заміж виходить рано. Карини доброзичливі і терплячі. Вони з теплом ставляться до людей, товариські, їх будинок широко відкритий для гостей, і ці достоїнства з лишком переважують маленькі недоліки таких Карин: вони великі ласуни і не терплять мити посуд.

Карина, як правило, приваблива. Обожнює великі гроші і красивих чоловіків. У неї прекрасна інтуїція, вона вміє проникати в психологію людини і знайти потрібний тон спілкування. Ім'я Карина зустрічається досить часто, причому у різних народів - воно, можна сказати, міжнародне.

Онуфрій Мовчазний був монахом Києво-Печерського монастиря.Історія не змогла зберегти і донести до сучасності обставини, через які Онуфрій був зарахований до лику святих. Відомо тільки, що він був мовчазним затворником, тримав тривалі найсуворіші пости і відрізнявся суворістю характеру.

У цей день на Русі шанування Онуфрія Мовчуна проходило не зовсім звичним для народу чином - люди не лише працювали, а й всі дії виконували мовчки. Жодного зайвого слова не вимовляється, а якщо вже і треба було щось сказати, намагалися обійтися одним-двома словами, не більше.

Якщо ніч на Онуфрія Мовчазного свіжа і прохолодна, значить, зима настане рано і буде холодною і довгою.