Як стало відомо на 58-му році життя відійшов у вічність суддя Здолбунівського районного суду Олег Плевако. Причиною смерті судді імовірно стала невиліковна хвороба, з якою чоловік боровся протягом тривалого часу.

Напевно недуга почала прогресувати після резонансної справи, в ході якої НАБУ спільно з працівниками МВС та СБУ запідозрили голову Здолбунівського районного суду Рівне нської області у хабарництві.

11 березня 2016 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України за клопотанням Генерального прокурора України відсторонила Олега Плевако від посади на 2 місяці у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності. Справу за обвинуваченням Олега Плевако у хабарництві було передано на розгляд до Славутського міськрайонного суду Хельницької області.

Довідково: Плевако Олег Петрович – 1957 року народження, українець, мав вищу юридичну освіту.

21 червня 1987 року був обраний народним суддею Здолбунівського районного народного суду.

У відповідності з рішенням Міністерства юстиції і Верховного Суду України від з 1 січня 1996 його призначили виконуючим обов’язки голови Здолбунівського міжрайонного /окружного / суду Рівне нської області.

Відповідно до Указу Президента України від 20 березня 1996 року № 202/96 з 1 квітня 1996 року був призначений головою Здолбунівського районного суду Рівне нської області .

Постановою Верховної Ради України від 21 вересня 2006 року №174-V його було обрано на посаду судді безстроково. Рішенням Ради суддів України від 28 вересня 2007 року № 97 Плевако О.П. повторно призначено головою Здолбунівського районного суду Рівне нської області.

Про це повідомляє посилання