Громадські активісти Квасилова домоглися встановлення міцного металевого паркану на спортивному майданчику «Піщанка». Така огорожа відтепер відділятиме футбольне поле від дитячого майданчика. Саме цього вже більше року вимагали від влади мешканці селища.

Нагадаємо, що ще півтори роки тому спортивний майданчик «Піщанка» знаходився у занедбаному стані. Піщане покриття було твердим і незручним. Турбувала хлопців, які грали тут у футбол, і небезпечна близькість поля від дитячого майданчика, внаслідок чого під загрозу ставилася безпека найменших жителів селища, у яких в будь-який момент міг влучити м’яч. Навколо вирішення цієї проблеми і об’єдналися любителі футболу Квасилова. На початку 2015 року вони зібрали підписи і звернулися до голови громадської організації «Новий Квасилів» Павла Дутка з проханням допомогти навести лад на «Піщанці».

Перший результат вдалося отримати майже одразу. З ініціативи активістів громадської організації «Новий Квасилів» у бюджет розвитку Квасилова на 2015 рік заклали кошти на оновлення піщаного покриття на майданчику. У травні минулого року на футбольне поле привезли новий пісок, який громадські активісти разом любителями футболу самостійно розкидали по периметру. Але таких мін було замало. Тож Павло Дутко та його команда продовжували боротися за покращення зовнішнього вигляду та безпеки на «Піщанці». У підсумку, в бюджет Квасилова на нинішній рік повторно заклали кошти на вирішення даної проблеми.

Чекати проведення другої черги робіт з оновлення «Піщанки» довелося до липня, але результат був того вартий. Спочатку на футбольному полі знову насипали нове піщане покриття, а минулого четверга нарешті з’явився довгоочікуваний паркан, який відділив футбольне поле на «Піщанці» від дитячого майданчика, що розташований зовсім поруч. Тож тепер батьки можуть не хвилюватися за безпеку своїх дітей, які граються неподалік від футбольного поля. До речі, сам дитячий майданчик влада також оновила.

За словами голови громадської організації «Новий Квасилів» Павла Дутка, коли мешканці гуртуються навколо вирішення конкретного питання, знають при цьому власні права та володіють механізмами впливу на місцеву владу, то завжди досягають потрібного результату.

- За дорученням громади селища я написав чимало звернень, зустрічався з попереднім і нинішнім селищними головами, керівництвом КП «Житловик-1», владою області і району. Представники громадської організації «Новий Квасилів» переконали керівництво селища впродовж двох років поспіль передбачити в бюджеті кошти на оновлення та покращення «Піщанки». І тепер усі ми можемо бачити результат. Встановлення паркану одразу вирішило чимало проблем. Головна з них – діти, які граються на своєму майданчику, тепер почуватимуться в повній безпеці, адже м’яч у них вже не влучить. Та й футболістам далеко бігати за тим же м’ячем не потрібно буде.

Про це повідомляє прес-служба громадської організації «Новий Квасилів».